Blaaskapel de Pompzwengels viert dit jaar zijn vijftigste verjaardag, een leeftijd die in de meeste gevallen verstand en wijsheid met zich meebrengt. En inderdaad: het verstand zegeviert in deze vijftienkoppige kapel want het draait bij ons namelijk niet alleen om muziek, maar ook om plezier en gezelligheid. Deze drie speerpunten hebben er immers voor gezorgd dat de kapel na vijftig jaar nog jong van hart en springlevend is. Als dat geen wijsheid is…

Ons jubileumjaar staat natuurlijk geheel in het teken van de drie pijlers en de officiële aftrap werd genomen met het jaarlijkse Zwengelfeest dat op 25 mei jl. werd gehouden. Verstandig als we zijn besloten we de dag vroeg te beginnen om zo lang mogelijk van de gezelligheid te kunnen genieten. De weergoden waren ons goed gezind want de dag werd omlijst door een heerlijk zonnetje, een oer-Hollandse wolkenlucht en een prachtig decor bij molen Zeldenrust. Tijdens de warmdraaidagen voorafgaand aan het feest kwam bovendien alle creativiteit van de mannen naar boven drijven: er werd een koe van stal c.q. zolder gesjouwd en met bloemen getooid, er werd een Oostenrijks balkon in elkaar getimmerd en de geleende poppen uit naburige etalages werden in Oostenrijkse klederdracht gehuld.

De bierpullen en wijnglazen, bedrukt met ons nieuwe logo, werden gepresenteerd aan lange tafels, bemand door een enthousiast publiek. Bier en wijn vloeiden rijkelijk en het aanstekelijke repertoire met Böhmische, Moravische en Egerländer muziek klonk als een Oostenrijks klokje. Tijdens de gastoptredens van 8 Pils 2 Donker uit Ravenstein en De Drie Donken uit Den Dungen liepen de leden van de kapel zich met plezier het eelt onder de voeten om iedereen te voorzien van een natje en een droogje. En we blonken niet alleen uit in vlot oberen, snel tappen en gezellige praat: ook in muzikaal opzicht waren we in topvorm. Het uitgelaten publiek kon zowel oren als ogen de kost geven en werd getrakteerd op welluidend vermaak.

Ons eigen feestje werd voor iedereen een feest dat in elk opzicht geslaagd te noemen is. En zoals alle wijze mensen zouden doen, hebben we de dag zo lang mogelijk gerekt want nadat iedereen was vertrokken hebben wij onze voeten op de lange tafels te rusten gelegd om nog lekker na te genieten en aandacht te besteden aan de inwendige mens: het was tijd om het verstand even op nul te zetten.

Een mooiere aftrap van het jubileumjaar hadden we ons niet kunnen wensen. Alle sponsoren, het M.O.V., fietsers, toevallige passanten en gezellige plekkers: BEDANKT!