Op zondag, 25 mei a.s. organiseert blaaskapel De Pompzwengels haar jaarlijks zwengelfeest. Dit jaar viert de blaaskapel uit Geffen haar 50-jarig bestaan.

Het zwengelfeest wordt gehouden bij molen De Zeldenrust. Het zwengelfeest zal in verband met het 50-jarig bestaan van blaaskapel De Pompzwengels iets groter worden gevierd. Het is mogelijk om de blaaskapel te steunen door een unieke bierpul of wijnglas te kopen. Tijdens het zwengelfeest kan deze bierpul of wijnglas eenmaal gratis worden gevuld. Het ligt in de bedoeling om met deze steun voor blaaskapel De Pompzwengels een cd-opname te realiseren en een nieuw kostuum aan te schaffen voor carnaval 2015. Waar en wanneer deze bierpul of wijnglas te koop is, volgt later meer.

Naast blaaskapel De Pompzwengels zal op de eerste plaats blaaskapel 8 pils 2 donker uit Ravenstein een optreden verzorgen. Deze blaaskapel is speciaal bevriend met blaaskapel De Pompzwengels. 50 jaar geleden was een optreden van de blaaskapel 8 pils en 2 donker, die toen ook net was opgericht, de aanleiding om met blaaskapel De Pompzwengels te starten. Wat in Ravenstein mogelijk was, moest ook in Geffen kunnen, zo werd er toen gedacht en inderdaad blaaskapel De Pompzwengels werd een feit. Blaaskapel De Pompzwengels is dan ook zeer vereerd, dat de blaaskapel uit Ravenstein tijdens het zwengelfeest het 50-jarig bestaan gaat openen.

Verder zal tijdens het zwengelfeest blaaskapel De Drie Donken uit Den Dungen een optreden verzorgen. Deze bekende blaaskapel staat in binnen- en buitenland hoog aangeschreven. Het is dan ook bijzonder dat deze laatste blaaskapel naar Geffen komt. Voor iedere muziekliefhebber een mogelijkheid om daarnaar te komen luisteren.

Het zwengelfeest zal 25 mei a.s. om 13.00 uur beginnen. Er zal een feesttent en een prachtig podium worden opgesteld om het 50-jarig bestaan van blaaskapel De Pompzwengels met muziek en een gezellig samenzijn te vieren.

Noteer alvast deze datum in uw agenda.